Ranskanruusu Duchesse de Montebello
Tuotekoodi: TA702250007 EAN: 6417189250074

Ranskanruusu Duchesse de Montebello

Tuotekoodi: TA702250007 EAN: 6417189250074

Tuotekuvaus

Ranskanruusu 'Duchesse de Montebello' ihastuttaa hurmaavilla kerroituilla kukilla. Tuoksuvat vaaleanpunaiset kukat ovat muodoltaan aluksi kuppimaiset, mutta avautuvat ja vaalenevat vanhetessaan.

Ranskanruusu 'Duchesse de Montebello' viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Ranskanruusu 'Duchesse de Montebello' -ruusu leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia. Ranskanruusu 'Duchesse de Montebello' kestää myös täydellisen alasleikkuun.

Ominaisuudet

TuoteRanskanruusu Duchesse de Montebello
Korkeus, cm100-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiRosa gallica 'Duchesse de Montebello'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm