Tarhakurtturuusu Blanc Double de Coubert
Tuotekoodi: TA703257000 EAN: 6417189257004

Tarhakurtturuusu Blanc Double de Coubert

Tuotekoodi: TA703257000 EAN: 6417189257004

Tuotekuvaus

Tarhakurtturuusu 'Blanc Double de Coubert' kukkii valkoisin, vahvasti tuoksuvin ja löyhästi kerrotuin kukin heinäkuusta syksyyn. Lehdistö on kesällä kauniin tummanvihreä ja syksyllä loistavan keltainen. Punaisia, pyöreitä kiulukoita muodostuu vähän. Tarhakurtturuusu 'Blanc Double de Coubert' kukkii saman vuoden versoilla. Terve ja helppohoitoine lajike sopii hyvin pensasryhmiin, aidanteeksi ja yksittäispensaaksi.

Tarhakurtturuusu 'Blanc Double de Coubert' viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.
Pensasta voi leikata tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia. Pensas kestää myös täydellisen alasleikkuun.

Ominaisuudet

TuoteTarhakurtturuusu Blanc Double de Coubert
Korkeus, cm150cm
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa rugosa 'Blanc Double de Coubert'
Syysvärikeltainen
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapyöreäkasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm