Tarhakurtturuusu Sävel 3L
Tuotekoodi: TA702258007 EAN: 6417189258070

Tarhakurtturuusu Sävel 3L

Tuotekoodi: TA702258007 EAN: 6417189258070

Tuotekuvaus

Tarhakurtturuusu 'Sävel' on helppohoitoinen ja kestävä, 'Sointu' -ruusun sisarlajike. Kukat ovat avautuessaan vaaleanpunaisia ja muuttuvat kukinnan edetessä valkoisiksi. Kukissa on erittäin miellyttävä tuoksu. Kukinta alkaa heinäkuun alussa ja jatkuu runsaana noin kuukauden. Yksittäiset kukat ovat pieniä ja siroja ja kukkatertut runsaita ja näyttäviä. Lehdet ovat sirot, kurttuiset ja kauniin vihreät. Kiulukoita pensaaseen ei muodostu ollenkaan. Pensas kukkii sekä vanhoilla että uusilla versoilla. Juurivesoja kasvaa jonkin verran. Pyöreä- ja tiheäkasvuinen, kaunismuotoinen pensas sopii hyvin pensasryhmiin tai aidanteeksi.

Tarhakurtturuusu 'Sävel' menestyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Lajike viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset, hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Loppukesällä annettava vähätyppinen pk-lannoite vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Pensasta leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia. Pensas kestää myös täydellisen alasleikkuun.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTarhakurtturuusu Sävel 3L
Korkeus, cm80-120
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Rugosa-Ryhmä 'Sävel'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapyöreähkö
Istutustiheystaimiväli 70-80 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 3l
Taimityyppiastiataimi