Tarhakurtturuusu Sävel 3L
Tuotekoodi: TA702258007 EAN: 6417189258070

Tarhakurtturuusu Sävel 3L

Tuotekoodi: TA702258007 EAN: 6417189258070

Tuotekuvaus

Kaunis tarhakurtturuusu 'Sävel' kukkii tuoksuvin, hennon vaaleanpunaisina aukeavin, valkoiseksi muuttuvin kukin kesä-heinäkuussa ja uudelleen elo-syyskuussa. Kukkia muodostuu runsaasti suuriin terttuihin. Lehdet ovat sirot, kurttuiset ja kauniin vihreät. Kiulukoita pensaaseen ei muodostu ollenkaan. Pensas kukkii sekä vanhoilla että uusilla versoilla. Juurivesoja kasvaa jonkin verran. Pyöreä ja tiheä kaunismuotoinen pensas sopii hyvin pensasryhmiin tai aidanteeksi.

Tarhakurtturuusu 'Sävel' viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Tarhakurtturuusu 'Sävel' leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia. Pensas kestää myös täydellisen alasleikkuun.

Ominaisuudet

TuoteTarhakurtturuusu Sävel 3L
Korkeus, cm80-120cm
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Rugosa-Ryhmä 'Sävel'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapyöreähkö
Istutustiheystaimiväli 70-80 cm