Neilikkaruusu Pink Grootendorst 3,5L
Tuotekoodi: TA703257005

Neilikkaruusu Pink Grootendorst 3,5L

Tuotekoodi: TA703257005

Tuotekuvaus

Neilikkaruusu 'Pink Grootendorst' on pysty- ja hillittykasvuinen pensas. Voimakkaasti kerrottujen, pienten, vaaleanpunaisten kukkien terälehdet ovat kauniin ripsureunaiset. Neilikankukkia muistuttavia kukkia muodostuu suuriin ja näyttäviin terttuihin, kesäkuusta pitkälle syksyyn. Kaunis pensas sopii hyvin ryhmiin, aidanteeksi ja yksittäispensaaksi.

Neilikkaruusu viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina neilikkaruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Neilikkaruusu leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Ominaisuudet

TuoteNeilikkaruusu Pink Grootendorst vaaleanpunainen 3,5L
Korkeus, cm100-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Pink Grootendorst'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm