Pilariruusu William Baffin 3L
Tuotekoodi: TA702252005 EAN: 6417189252054

Pilariruusu William Baffin 3L

Tuotekoodi: TA702252005 EAN: 6417189252054

Tuotekuvaus

Voimakaskasvuinen pilariruusu 'William Baffin' on omajuurinen kanadalainen lajike. Kauniit aniliininpunaiset, löyhästi kerrotut kukat muodostuvat runsaisiin terttuihin. Vihreät lehdet ovat kauniin kiiltäväpintaiset. Ruusu kukkii pitkälle syksyyn saman vuoden versoilla. Rentokasvuinen pilariruusu kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi. Lajikkeen voi tukea säleikköön ja kasvattaa köynnösruusun tapaan tai hiukan lamoavana pensaana.

Pilariruusu viihtyy parhaiten aurinkoisessa kasvupaikassa, kuohkeassa, kosteassa ja hyvin vettä läpäisevässä maassa. Keväällä ja kesällä ruusulle voi antaa ruusulannoitetta ja syksyllä syyslannoitetta. Kukinta on runsaampaa ja kukat kestävät pidempään, jos pensasta kastellaan kuivina kausina säännöllisesti. Vettä kannattaa antaa esimerkiksi kerran viikossa, paljon kerralla, jotta syvällä kasvavat juuret saavat kosteutta.

Omajuurinen pilariruusu istutetaan niin, että juuripaakun pinta jää samalle tasolle maanpinnan kanssa. Pensaan juurella voi käyttää katetta, joka pitää kasvualustan kosteana ja estää rikkaruohojen kasvun.

Hoitoleikkaukseksi riittää kuivuneiden ja ränsistyneiden oksien poisto. Paras leikkausajankohta on keväällä ennen kasvuunlähtöä. Uudet kukat ovat näyttävämmät, mikäli kukkineita kukkia poistetaan säännöllisesti kasvukauden aikana.

Ominaisuudet

TuotePilariruusu William Baffin 3L
Korkeus, cm200cm
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpilariruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'William Baffin'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheys1 kpl/m