Ruusu Schneewittchen 3 kpl/pkt
Tuotekoodi: TA75301009

Ruusu Schneewittchen 3 kpl/pkt

Tuotekoodi: TA75301009

Tuotekuvaus

Suurehko 'Schneewittchen' on floribundaruusu, joka muodostaa kukat terttuihin. Jalomuotoiset, valkoiset, löyhästi kerrotut, suuret kukat tuoksuvat kohtalaisen voimakkaasti. Kukinta kestää pitkään, kesäkuusta syksyyn. Lehdet ovat kauniit, kiiltävän tummanvihreät. Pensastavasti kasvava 'Schneewittchen' sopii hyvin ruusu- tai pensasryhmiin ja on kaunis leikkokukka. Suojattuna ja syvään istutettuna 'Schneewittchen' on hyvin talvenkestävä lajike.

Kylmänarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas, kalkittu ja salaojitettu, sillä ryhmäruusu tekee juuret syvälle. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lisälannoittaa esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä pk-lannoitteella, joka auttaa arkoja ruusuja talvehtimaan. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut on suojattava talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.

Ominaisuudet

TuoteRuusu Schneewittchen 3 kpl/pkt
Korkeus, cm80-100cm
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Schneewittchen'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapensastava
Istutustiheys2,5 kpl/m