Tarhakurtturuusu Sointu FinE
Tuotekoodi: TA702258004

Tarhakurtturuusu Sointu FinE

Tuotekoodi: TA702258004

Tuotekuvaus

Tarhakurtturuusu 'Sointu' on terve ja kestävä FinE -lajike. Kauniin vaaleanpunaiset, myöhemmin lähes valkoiset, puolikerrannaiset, tuoksuvat kukat puhkeavat suuriin terttuihin. Pääkukinta alkaa Etelä-Suomessa kesäkuun lopulla ja jatkuu heinäkuun läpi. Etelässä kukinta toistuu vielä elo-syyskuussa. Kukkia muodostuu vanhoihin ja uusiin versoihin. Pyöreä ja tiheä, kaunismuotoinen pensas sopii hyvin ryhmiin, aidanteeksi tai yksittäispensaaksi.

Tarhakurtturuusu 'Sointu' viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Tarhakurtturuusu 'Sointu' leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Ominaisuudet

TuoteTarhakurtturuusu Sointu
Korkeus, cm100-120cm
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Rugosa-Ryhmä 'Sointu'
Käyttötarkoituskoriste, aidanne
Kasvutapapyöreäkasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm