Tornionlaaksoruusu Tornedal 3L
Tuotekoodi: TA702250006

Tornionlaaksoruusu Tornedal 3L

Tuotekoodi: TA702250006

Tuotekuvaus

Torniolaaksonruusu 'Tornedal' on mökinruusun pohjoissuomalainen, kestävä kanta. Pensas kukkii runsaasti, vahvasti kerrotuin, mausteiselle tuoksuvin hempeän vaaleanpunaisin kukin kesä-heinäkuussa, noin neljä viikkoa. Kiulukoita pensaaseen ei muodostu. Terve, kaunis, tiheä ja lähes piikitön torniolaakson ruusu on erittäin talvenkestävä. Jonkin verran juurivesoista leviävä pensas sopii hyvin ryhmiin, aidanteeksi ja yksittäispensaaksi.

Torniolaaksonruusu viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Torniolaaksonruusu leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Ominaisuudet

TuoteTornionlaaksoruusu Tornedal 3L
Korkeus, cm150cm
Menestymisvyöhykkeet I-VII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiRosa majalis 'Tornedal'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapakaartuvaoksainen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm