Viljaminkeltaruusu
Tuotekoodi: TA702252012

Viljaminkeltaruusu

Tuotekoodi: TA702252012

Tuotekuvaus

Tarhaharisoninruusujen ryhmään kuuluva Viljaminkeltaruusu 'William's Double Yellow' on erittäin kestävä keltakukkainen ruusu. Viljaminkeltaruusu kukkii kesäkuun lopussa sitruunankeltaisin, löyhän kerrannaisin kukin. Kukat muodostuvat edellisen vuoden versoihin ja kukinta kestää 2-3 viikkoa. Lehdet ovat pienet ja tummanvihreät, muistuttuvat juhannusruusun lehtiä. Viljaminkeltaruusu on piikkinen pensas joka kasvattaa juurivesoja. Mustat pyöreät kiulukat.

Ruusut viihtyvät parhaiten lämpimällä, aurinkoisella ja suojaisalla paikalla. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevä, kalkittu, ravinteikas ja syvämultainen. Ruusun taimi istutetaan siten, että vartekohta tulee ainakin 15 cm syvyyteen. Istutuskuopan pohja tulee salaojittaa, etenkin jos pohjamaa on savea. Ruusupenkin olisi hyvä olla hieman koholla maanpinnasta.

Istutuksen yhteydessä heikot ja kuivuneet versot leikataan kokonaan pois ja vahvimmat versot leikataan 8-10 silmun yläpuolelta. Keväisin hennot ja vahingoittuneet oksat poistetaan, mutta muuten taimi saa kasvaa vapaasti. Kasvukauden aikana kukkineet kukat voi poistaa uusien tieltä.

Ruusut peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja keväisin. Kasvukauden aikana annetaan lisälannoitusta ja huolehditaan kastelusta tarpeen mukaan. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Heinä-elokuun vaihteessa on suositeltavaa antaa vähätyppistä syyslannoitetta, joka auttaa ruusua talvehtimisessa.

Ruusut on suositeltavaa suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella. Turvekerros levitetään ruusun juurelle, kun maa on routaantunut. Tarvittaessa suojaa voi lisätä syksyn edetessä.

Ominaisuudet

TuoteViljaminkeltaruusu
Korkeus, cm100 cm
Menestymisvyöhykkeet I-V(VI)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa x harisonii 'William's Double Yellow'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapakaartuvaversoinen
Istutustiheys1-2 kpl/m2