Luumupuu 'Siivosen Keltaluumu'
Tuotekoodi: TA242536001 EAN: 6417189536017

Luumupuu 'Siivosen Keltaluumu'

Tuotekoodi: TA242536001 EAN: 6417189536017

Tuotekuvaus

'Siivosen Keltaluumu' on vanha ja tuttu keltaluumulajike. Hedelmät ovat kellanvihreitä, munamaisia ja paksukuorisia. Maku on makea ja miedon mausteinen. Lajike tulee satoikään melko vanhana. Puu on pysty- ja hillittykasvuinen, vähän epäsäännöllinen ja oksat mutkaiset. Lajike tarvitsee pölyttäjäksi esimerkiksi jonkun punaluumun tai kriikunan.

Luumupuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Sidontanauhoja ja malleja on erilaisia. Puu suojataan myyrä- ja jänisverkoilla.

Luumupuuta leikataan vuosittain, vähän kerralla. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua ja heikentää kukintaa. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Uusissa tutkimuksissa on ilmennyt, että luumarjaisten puiden ja pensaiden paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä. Tällöin vältetään syksyllä leikkuukohdista puuhun pääsevien bakteerien ja sienitautien leviäminen.

Keväällä luumupuu kalkitaan ja lannoitetaan esimerkiksi marjalannoitteella. Liian voimakasta typpilannoitusta tulisi välttää. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuoteLuumupuu 'Siivosen Keltaluumu'
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäluumupuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPrunus domestica 'Siivosen Keltaluumu'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheys0,2kpl/m