Päärynäpuu Tsaarittaren päärynä
Tuotekoodi: TA262588051 EAN: 6417189588511

Päärynäpuu Tsaarittaren päärynä

Tuotekoodi: TA262588051 EAN: 6417189588511

Tuotekuvaus

Päärynäpuu Tsaarittaren päärynä 'Tsarskaja' on vanha ja kestävä venäläinen päärynälajike. Puun hedelmät ovat suuria ja kartiomaisen pyöreitä. Hedelmien vihreää pohjaväriä peittää auringon puolelta punaruskea peiteväri. Malto on pehmeää ja vaaleaa, maultaan miedon aromikasta. Sato kypsyy elokuussa ja säilyy noin kaksi viikkoa. Lajike on itsepölyttyvä.

Päärynäpuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Päärynäpuita leikataan kuten omenapuita, mutta niukemmin. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua muutenkin voimakaskasvuisilla puilla. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä, ennen silmujen puhkeamista.

Istutuksen jälkeen nuoria taimia ei tarvitse lannoittaa, mikäli istutusmulta on ollut valmiiksi lannoitettua. Vanhempia puita lannoitetaan kevyesti keväisin, esimerkiksi marjalannoitteella. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa. Runsassatoisina vuosina päärynäpuun raakileita kannattaa reilusti harventaa, jotta puu jaksaa kypsyttää riittävän suuret hedelmät ja muodostaa seuraavan kesän kukka-aiheet.
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuotePäärynäpuu Tsaarittaren päärynä
Korkeus, cm300-500 cm
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpäärynäpuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPyrus communis 'Tsarskaja'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyötykäyttö
KasvutapaPystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli noin 5 m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 7L
Taimityyppiastiataimi