Alppiruusu Tiuku FinE 2L
Tuotekoodi: TA802819030 EAN: 6417189819301

Alppiruusu Tiuku FinE 2L

Tuotekoodi: TA802819030 EAN: 6417189819301

Tuotekuvaus

Alppiruusu 'Tiuku' on siro- ja matalakasvuinen lajike. Vaaleanpunaiset kellomaiset kukat aukeavat toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa. Pyöreähköt lehdet ovat keväällä punertavat, myöhemmin tummanvihreät. Terve ja kestävä lajike on saanut FinE -tunnuksen.

Puolivarjossa viihtyvä alppiruusu sopii metsäpuutarhaan, pensasryhmään atsaleojen ja havujen kanssa tai yksin suojaisalle kasvupaikalle. Matalajuurinen pensas tarvitsee kostean, kuohkean turvepitoisen ja happaman maan. Kasvin juurelle on suositeltavaa levittää kuorikatetta tai istuttaa juuristoa varjostavia maanpeitekasveja.

Alppiruusun lehdistö on kevättalvella suojattava auringolta, kunnes maa on sulanut. Alppiruusut eivät tarvitse säännöllistä leikkaamista. Huonokuntoiset ja kuolleet oksat voi poistaa tarvittaessa.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet
TuoteAlppiruusu Tiuku FinE 2L
Korkeus, cm50
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäalppiruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)puolivarjo, varjo
Tieteellinen nimiRhododendron Williamsianum-ryhmä 'Tiuku'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapysty
Istutustiheys1 kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 2L
Taimityyppiastiataimi