Kiiltotuhkapensaan aitataimet 10 kpl/pkt
Tuotekoodi: TA353191003 EAN: 6417189191032

Kiiltotuhkapensaan aitataimet 10 kpl/pkt

Tuotekoodi: TA353191003 EAN: 6417189191032

Tuotekuvaus

Kiiltotuhkapensas on suosittu ja helppohoitoinen aitakasvi. Kesällä kauniin kiiltävän vihreä lehdistö saa syksyllä upean loistavan punaisen syysvärin. Valkoiset vaatimattomat kukat puhkeavat alkukesällä. Myöhemmin kasvukaudella pensaaseen muodostuvat mustat marjat ovat koristeelliset, mutta syömäkelvottomat. Nuorena pystykasvuinen pensas muuttuu vanhemmiten leväakasvuisemmaksi. Kiiltotuhkapensas sopii erittäin hyvin vapaasti kasvavaksi aidanteeksi tai leikattavaksi aidaksi.

Kiiltotuhkapensas menestyy parhaiten kuivassa tai tuoreessa, keskiravinteisessa ja läpäisevässä maassa. Pensaan kaunis syysväri on kirkkain aurinkoisella paikalla, mutta pensas viihtyy myös puolivarjossa.

Esipakatut avojuuriset aitataimet istutetaan keväällä tai syksyllä, taimien ollessa lepotilassa. Ennen istutusta taimet erotellaan ja juuret upotetaan veteen muutamaksi tunniksi. Aitataimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, siten että juurenniska jää maanpinnan yläpuolelle. Taimet kannattaa istuttaa loivaan kumpuun, jotta vesi ei jää seisomaan niiden juurelle maan painumisen myötä. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI