Kiiltotuhkapensas aitataimi 10 kpl/pkt
Tuotekoodi: TA353191003 EAN: 6417189191032

Kiiltotuhkapensas aitataimi 10 kpl/pkt

Tuotekoodi: TA353191003 EAN: 6417189191032

Tuotekuvaus

Helppohoitoinen kiiltotuhkapensas on suosittu aitakasvi. Pensaan tuuhea, kauniin kiiltävän vihreä lehdistö saa syksyllä upean, loistavan punaisen syysvärin. Valkoiset vaatimattomat kukat puhkeavat alkukesällä. Myöhemmin kasvukaudella pensaaseen muodostuvat mustat marjat ovat koristeelliset, mutta syömäkelvottomat. Aluksi pystykasvuinen, myöhemmin levenevä pensas sopii erittäin hyvin vapaasti kasvavaksi aidanteeksi tai leikattavaksi aidaksi.

Kiiltotuhkapensas menestyy parhaiten kuivassa tai tuoreessa, keskiravinteisessa ja läpäisevässä maassa. Pensaan kaunis syysväri on kirkkain aurinkoisella paikalla, mutta pensas viihtyy myös puolivarjossa.

Esipakatut aitataimet (10 kpl avojuurisia ns. piiskataimia yhdessä paketissa) istutetaan keväällä tai syksyllä, taimien ollessa lepotilassa. Ennen istutusta taimet erotellaan ja juuret upotetaan veteen muutamaksi tunniksi. Taimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, siten että haarautumiskohta jää hieman maanpinnan alapuolelle. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteKiiltotuhkapensas aitataimi 10 kpl/pkt
Korkeus, cm150-200
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiCotoneaster lucidus
Syysväripunainen
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapystykasvuinen, levenevä
Istutustiheys2-4 kpl/m