Tarhaviinikärhö Justa 1L
Tuotekoodi: TA373242052 EAN: 6417189242529

Tarhaviinikärhö Justa 1L

Tuotekoodi: TA373242052 EAN: 6417189242529

Tuotekuvaus

Tarhaviinikärhö 'Justa' on kauniin, vaaleansinivioletein kukin kukkiva köynnös. Kermankeltaiset heteet erottuvat hempeän väristen kehälehtien keskeltä kauniisti. Kukat ovat suurehkoja, noin 10 cm halkaisijaltaan. Lajike kukkii pitkään ja runsaasti.

Kärhöt viihtyvät parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella, suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla ravinteikas, tuore ja hyvin vettä läpäisevä. Kärhöt tarvitsevat paljon vettä ja ravinteita, joten taimia tulee kastella ja lannoittaa kasvukaudella tarpeen mukaan.

Paksujuuriset tarhaviinikärhöt istutetaan siten että juuripaakun pinta jää noin 15-30 cm syvyyteen. Kylmemmillä alueilla taimen voi istuttaa vieläkin syvempään. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä ja istutusmullan ravinteikasta ja kuohkeaa. Taimen voi istuttaa myös kohopenkkiin. Istutuksen yhteydessä taimen juurelle kannattaa levittää karkeaa hiekkaa joka suojaa herkkää tyveä liialta kosteudelta.

Keväällä kärhön versot leikataan vahvan silmuparin yläpuolelta, noin 30 cm korkeudelta maan pinnasta. Vuosittain leikkaamalla kasvusto pysyy siistinä ja taimi elinvoimaisena. Tarhaviinikärhö 'Justa' muodostaa kukat saman vuoden versoihin, joten tulevan kesän kukinta ei kärsi voimakkaastakaan kevätleikkauksesta.

Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Valmistusmaa: ALANKOMAAT

Ominaisuudet
TuoteTarhaviinikärhö Justa 1L
Korkeus, cm100-200
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnös
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiClematis Viticella-Ryhmä 'Justa'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapaköynnös
Istutustiheys1kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessäastiakoko 1L
Taimityyppiastiataimi