Loistokärhö The President 1L
Tuotekoodi: TA373243063 EAN: 6417189243632

Loistokärhö The President 1L

Tuotekoodi: TA373243063 EAN: 6417189243632

Tuotekuvaus

Loistokärhö 'The President' kukkii suurin sinivioletein kukin, joiden halkaisija voi olla jopa 18 cm. Satunnaisesti kukat voivat olla puolikerrottuja. Runsas kukinta alkaa heinäkuussa. Sirokasvuinen, kaunis 'The President' kuuluu Patens -ryhmään.

Kärhöt viihtyvät parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella, suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla tuore, kuohkea, ravinteikas ja kalkittu multasavimaa. Kärhöt viihtyvät toistensa seurassa, joten samaan penkkiin kannattaa istuttaa useampi taimi.

Paksujuuriset loistokärhöt tulee istuttaa siten, että juuripaakun pinta on noin 20-30 cm syvyydessä. Taimet istutetaan noin 60-70 cm syvään ja leveään penkkiin. Taimen juurelle ja pintamultaan on suositeltavaa levittää karkeaa soraa tai hiekkaa, joka estää kosteuden tiivistymisen tyvelle. Taimia lannoitetaan ja kastellaan kasvukaudella tarpeen mukaan.

Patens -ryhmän kärhöt muodostavat ensimmäiset kukat edellisvuoden versoihin. Myöhemmin kasvukaudella kukkia muodostuu myös uusiin latvaosiin. Lajikkeiden kukinta-aika on pidempi, mikäli versoja ei leikata alas asti ja ne suojataan talvella. Tällöin Patens -ryhmän kärhöt leikataan keväällä noin 60-100 cm korkeudelta. Paleltuneet versot leikataan terveeseen osaan saakka. Kärhön versot voi syksyllä taivuttaa maahan ja suojata kevyesti esimerkiksi havuilla.
Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Ominaisuudet
TuoteLoistokärhö The President 1L
Korkeus, cm200-300
Menestymisvyöhykkeet I-III (IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnös
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiClematis 'The President'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapaköynnös
Istutustiheys1kpl/m