Loistokärhö Westerplatte 1L
Tuotekoodi: TA373243071 EAN: 6417189243717

Loistokärhö Westerplatte 1L

Tuotekoodi: TA373243071 EAN: 6417189243717

Tuotekuvaus

Loistokärhö 'Westerplatte' kukkii yksinkertaisin, tummanpunaisin kukin. Lehdet ovat kauniin vaaleanvihreät. Tummanpuhuvat kukat erottuvat kauniisti lehdistöä vasten. Yksittäiset kukat ovat suuria ja näyttäviä. Runsas kukinta alkaa heinäkuussa ja jatkuu syksyyn.

Loistokärhö tarvitsee lämpimän ja suojaisan kasvupaikan. Maan tulisi olla ravinteikas, tuore ja hyvin vettä läpäisevä. Loistokärhöt tarvitsevat paljon vettä ja ravinteita, joten taimia tulee kastella ja lannoittaa kasvukaudella tarpeen mukaan.

Loistokärhö istutetaan siten että juuripaakun pinta jää noin 15-30 cm syvyyteen. Kylmemmillä alueilla taimen voi istuttaa vieläkin syvempään. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä ja istutusmullan ravinteikasta ja kuohkeaa. Taimen voi istuttaa myös kohopenkkiin. Istutuksen yhteydessä taimen juurelle kannattaa levittää karkeaa hiekkaa joka suojaa herkkää tyveä liialta kosteudelta.

Varhain keväällä kärhön versoja voi typistää, leikkaamalla ne noin 50-100 cm korkeudelta maan pinnasta. Leikkaus tehdään vahvan silmuparin yläpuolelta. Heikot ja paleltuneet versot voi poistaa kokonaan tai leikata terveeseen osaan saakka. Vuosittain leikkaamalla kasvusto pysyy siistinä ja taimi elinvoimaisena.
Loistokärhö 'Westerplatte' muodostaa ensimmäiset kukat edellisvuoden versoihin. Myöhemmin kasvukaudella kukkia muodostuu myös uusiin latvaosiin. Versoja leikataan varovasti, jotta tulevan kesän kukinta olisi mahdollisimman runsas.

Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Ominaisuudet
TuoteLoistokärhö Westerplatte 1L
Korkeus, cm200
Menestymisvyöhykkeet I-II (III)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnös
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiClematis 'Westerplatte'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapaköynnös
Istutustiheys1kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessäastiakoko 1L
Taimityyppiastiataimi