Karviainen Invicta 3L
Tuotekoodi: TA502271010 EAN: 6417189271109

Karviainen Invicta 3L

Tuotekoodi: TA502271010 EAN: 6417189271109

Tuotekuvaus

Karviainen 'Invicta' on hyvin satoisa ja makeamarjainen lajike. Marjat ovat vihreänkeltaisia ja suuria, maultaan mehukkaita, makean happoisia ja erityisen aromikkaita. Marjat sopivat käytettäväksi tuoreeltaan tai talouskäyttöön, esimerkiksi hilloihin, marmeladeihin ja mehuihin. Pensas on rentokasvuinen ja melko piikikäs.

Karviainen viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla, melko ravinteikkaassa, tuoreessa ja hyvin vettä läpäisevässä maassa. Karviaispensas muodostaa suuren juuriston, joka saa vettä ja ravinteita laajalta alueelta. Tämän vuoksi pensas kestää kuivuutta paremmin kuin esimerkiksi herukka, jonka juuristo on pienempi.
Karviaispensasta voi lannoittaa keväällä marjalannoitteella, joka parantaa pensaan sadontuotantoa ja kasvua. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta tulee välttää.

Karviaispensaan leikkaustarve on vähäinen. Muutaman vuoden välein pensaasta voi poistaa vanhimpia, heikosti satoa tuottavia versoja. Paras leikkausajankohta on varhain keväällä. Karviaispensas on melko hidaskasvuinen, joten etenkin pensaan nuoruusvaiheessa juuristoalue tulee pitää puhtaana rikkaruohoista.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKarviainen Invicta 3L
Korkeus, cm100 cm
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes uva-crispa 'Invicta'
Satoaikasyksy
Käyttötarkoitushyötykäyttö
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheys1 kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä3L astia
Taimityyppiastiataimi