Vadelma Takalan Herkku 2L
Tuotekoodi: TA502277017 EAN: 6417189277170

Vadelma Takalan Herkku 2L

Tuotekoodi: TA502277017 EAN: 6417189277170

Tuotekuvaus

Vadelma 'Takalan Herkku' on 'Maurin Makean' tapaan myöhäinen, pensasmaisesti kasvava lajike. Marjat ovat suuret, tummanpunaiset ja makean aromikkaat. Marjat sopivat hyvin tuorekäyttöön ja pakastukseen. 'Takalan Herkku' on satoisa, terve ja kestävä FinE -lajike.

Latvottuna 'Takalan Herkku' kasvaa pensasmaisesti, eikä sitä tarvitse juuri tukea. Versojen kärjistä leikataan keväällä noin 2-3 cm, kun taimet ovat 50-70 cm korkeita. Tällöin versot haarautuvat, ja pensas jää matalaksi ja tuuheaksi.

Vadelma tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevä, mieluiten kalkittu hietamultamaa. Keväällä vadelman taimia voi halutessaan lannoittaa marjalannoitteella. Kuivina kesinä taimia kannattaa kastella, jotta marjoista muodostuisi meheviä ja maukkaita. Sadonkorjuun jälkeen pensaille voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa niitä talvehtimaan.

Vadelmat voi istuttaa hieman koholla olevaan, noin 80 cm levyiseen penkkiin, vähintään 50 cm välein. Penkkien väliin tulisi jättää tilaa ainakin 2,5 metriä, jotta taimet saavat valoa. Valmiiksi lannoitettu ja kalkittu hiekkapitoinen puutarhamulta on hyvä kasvualusta uusille taimille. Pensaat istutettaan niin, että juurenniska jää 2-3 cm syvyyteen maanpinnasta. Taimet kastellaan huolellisesti vielä istutuksen jälkeen ja multa tiivistetään varovasti taimien juurelle.

Kaksivuotinen vadelma tekee marjat ja kukat toisen vuoden versoihin. Vadelman hoitoleikkaukset tehdään keväällä, ennen silmujen puhkeamista. Pensaista leikataan edellisvuoden satoversot, rivin ulkopuolella kasvavat versot, sekä heikot ja huonokuntoiset versot. Lisäksi kasvustoa harvennetaan, jotta se pysyy ilmavana ja marjojen poimiminen on helpompaa.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet

TuoteVadelma Takalan Herkku 2L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRubus idaeus 'Takalan Herkku'
Satoaikaheinä-, elokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapamelko pystykasvuinen
Istutustiheys2 kpl/m