Valkoherukka Lepaan Valkea FinE 3L
Tuotekoodi: TA502275016 EAN: 6417189275169

Valkoherukka Lepaan Valkea FinE 3L

Tuotekoodi: TA502275016 EAN: 6417189275169

Tuotekuvaus

Valkoherukka 'Lepaan Valkea' on suurimarjainen ja kestävä, FinE -tunnuksen saanut lajike. Marjat ovat valkoherukoista makeimpia ja miedosti happoisia. Sato kypsyy elokussa ja sopii erinomaisesti tuorekäyttöön. Pensas on pienehkö ja pystykasvuinen.

Valkoherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla. Maan tulee olla runsasmultainen ja hyvin vettä läpäisevä. Keväällä pensaalle voi antaa esimerkiksi kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta herukka ei kaipaa.

Tarvittavat hoitoleikkaukset tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä heti sadonkorjuun jälkeen. Vahingoittuneet, vanhat ja satoa heikosti tuottavat versot poistetaan. Valkoherukan versonkasvu on vähäisempää kuin mustaherukalla, joten hoitoleikkauksia ei välttämättä tarvitse tehdä vuosittain.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteValkoherukka Lepaan Valkea FinE 3L
Korkeus, cm100
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes rubrum 'Lepaan Valkea'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2 m
AlkuperämaaFI
Taimen koko myytäessä3L astia
Taimityyppiastiataimi