Valkoherukka Piikkiön Helmi 3L
Tuotekoodi: TA502275015 EAN: 6417189275152

Valkoherukka Piikkiön Helmi 3L

Tuotekoodi: TA502275015 EAN: 6417189275152

Tuotekuvaus

Valkoherukka 'Piikkiön Helmi' on pystykasvuinen ja pienehkö pensas. Kauniit, helmimäiset marjat ovat makeita, raikkaita ja lievästi happoisia. Melko myöhään kypsyvä sato sopii hyvin tuorekäyttöön.

Valkoherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai huonosti kasvavalle pienelle taimelle kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadon korjuun jälkeen valkoherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteValkoherukka Piikkiön Helmi 3L
Korkeus, cm100
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes rubrum 'Piikkiön Helmi'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2 m