Valkoherukka Valkoinen Suomalainen 3L
Tuotekoodi: TA502275003 EAN: 6417189275039

Valkoherukka Valkoinen Suomalainen 3L

Tuotekoodi: TA502275003 EAN: 6417189275039

Tuotekuvaus

Valkoherukka 'Valkoinen Suomalainen' on punaherukan valkomarjainen muoto. Marjat ovat makean happoiset, mutta selvästi miedommat kuin punaherukalla. Sato on valkoherukoista runsain ja sopii käytettäväksi hilloihin, mehun valmistukseen tai tuoreeltaan. Melko pystykasvuinen 'Valkoinen Suomalainen' on terve ja kestävä FinE -lajike.

Valkoherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai huonosti kasvavalle pienelle taimelle kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadon korjuun jälkeen valkoherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteValkoherukka Valkoinen Suomalainen 3L
Korkeus, cm100
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes rubrum 'Valkoinen Suomalainen'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2 m