Vuoripioni
Tuotekoodi: SAT72262 EAN: 6417481272262

Vuoripioni

Tuotekoodi: SAT72262 EAN: 6417481272262

Tuotekuvaus

Vuoripioni 'Anemoniflora' on hyvin vanha ja perinteinen lajike. Ruusunpunaiset, yksinkertaiset, vuokkomaiset kukat aukeavat kesä-heinäkuussa. Vuoripionin lehdet ovat kauniin vihreät ja alta pehmeän nukan peittämät. Kasvutavaltaan vuoripionit ovat kiinanpioneja matalampia ja tanakampia. Vuoripionit sopivat hyvin aurinkoisten paikkojen perennaryhmiin, loiviin kohopenkkeihin. Kasvit ovat myös hyviä leikkokukkia.

Vuoripionit viihtyvät aurinkoisella paikalla, keskiravinteisessa, tuoreessa ja erittäin hyvin vettä läpäisevässä savimultamaassa, jota kannattaa keventää ja salaojittaa esimerkiksi hiekalla. Vuoripionin juuristo ei siedä seisovaa vettä.

Vuoripioni tulee istuttaa siten, että juurenniska jää 3-5 cm syvyyteen maan pinnasta. Oikea istutussyvyys on kasvun ja juurtumisen kannalta tärkeää. Vuoripioni kannattaa aina istuttaa rinteeseen tai kumpuun, josta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Perennapenkkiin istutettavan pionin lähellä ei saisi olla kovin syväjuurisia perennoja.

Juurtuneita muutaman vuoden ikäisiä pioneja voi keväällä lannoittaa kevyesti, esimerkiksi hitaasti liukenevilla, eloperäisillä lannoitteilla. Voimakasta lannoitusta tai kalkitsemista tulee välttää. Pionit ovat happaman maan kasveja.

Vuoripionit eivät pidä siirtämisestä, vaan viihtyvät samoilla paikoilla jopa kymmeniä vuosia. Pionit ovat myrkyllisiä.

Ominaisuudet

TuoteVuoripioni
Korkeus, cm50
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäperenna
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiPaeonia officinalis "Anemoniflora"
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapysty
Istutustiheystaimiväli 45 cm