Ruusu Cot 3,5L
Tuotekoodi: TA703252018 EAN: 6417189252184

Ruusu Cot 3,5L

Tuotekoodi: TA703252018 EAN: 6417189252184

Tuotekuvaus

Ruusu Cot kukkii suurin ja näyttävin, kuppimaisin kukin. Kukkien väri vaihtelee keltaisen ja aprikoosin sävyistä oranssinpunaiseen. Kukat ovat kerrotut ja niissä on voimakas, hedelmäinen tuoksu. Versot ovat rentokasvuiset ja lähes piikittömät. Lajike on jatkuvakukintainen.

Talvenarka ruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun taimen talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas ja salaojitettu. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan siten, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Taimi kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Taimi leikataan vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ruusu lannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusua on kasteltava runsaasti. Taimi kannattaa suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.
Tuotepakkaus:

paino: 3,50 kg

Ominaisuudet
TuoteRuusu Cot 3,5L
Korkeus, cm100-150 cm
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapyöreähkö, kaartuvaversoinen
Istutustiheys1 kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessäastiakoko 3,5L
Taimityyppiastiataimi