Bourbonuusu Louise Odier 3,5L
Tuotekoodi: TA703252008 EAN: 6417189252085

Bourbonuusu Louise Odier 3,5L

Tuotekoodi: TA703252008 EAN: 6417189252085

Tuotekuvaus

Tuuhea, rentokasvuinen bourbonruusu 'Louise Odier' kukkii voimakkaasti kerrannaisin, pallomaisin kukin. Runsas, tuoksuva, vaaleanvioletinpunainen kukinta voi jatkua heinäkuulta pitkälle syksyyn. Kukkia muodostuu saman ja edellisvuoden versoihin. Ruusu sopii yksittäispensaaksi, ryhmään tai vaikka köynnösruusun tapaan säleikköön kasvatettavaksi.

Bourbonruusu 'Louise Odier' viihtyy parhaiten lämpimällä, aurinkoisella ja suojaisalla paikalla. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevä, kalkittu, ravinteikas ja syvämultainen. Ruusun taimi istutetaan siten, että vartekohta tulee ainakin 15 cm syvyyteen. Istutuskuopan pohja tulee salaojittaa, etenkin jos pohjamaa on savea. Ruusupenkin olisi hyvä olla hieman koholla maanpinnasta.

Istutuksen yhteydessä heikot ja kuivuneet versot leikataan kokonaan pois ja vahvimmat versot leikataan 8-10 silmun yläpuolelta. Keväisin hennot ja vahingoittuneet oksat poistetaan, mutta muuten taimi saa kasvaa vapaasti. Kasvukauden aikana kukkineet kukat voi poistaa uusien tieltä.

Ruusu peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja keväisin. Kasvukauden aikana annetaan lisälannoitusta ja huolehditaan kastelusta tarpeen mukaan. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Heinä-elokuun vaihteessa on suositeltavaa antaa vähätyppistä syyslannoitetta, joka auttaa ruusua talvehtimisessa.

Bourbonruusu 'Louise Odier' on suositeltavaa suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella. Turvekerros levitetään ruusun juurelle, kun maa on routaantunut. Tarvittaessa suojaa voi lisätä syksyn edetessä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteBourbonuusu Louise Odier 3,5L
Korkeus, cm50-100
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Bourbon-Ryhmä 'Louise Odier'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheystaimiväli 60-70 cm