Bourbonuusu Louise Odier 3,5L
Tuotekoodi: TA703252008 EAN: 6417189252085

Bourbonuusu Louise Odier 3,5L

Tuotekoodi: TA703252008 EAN: 6417189252085

Tuotekuvaus

Bourbonruusu 'Louise Odier' on Bourbon-Ryhmään kuuluva ranskalainen ruusulajike vuodelta 1851 (Jacques-Julien Margottin). Lajike kukkii näyttävin, voimakkaasti kerrotuin, pallomaisin kukin. Runsas kukinta uusiutuu heinäkuusta syksyyn asti. Kukat ovat violetinvaaleanpunaisia ja tuoksuvia. Kukkia puhkeaa saman ja edellisvuoden versoihin. Lajike on melko tuuhea- ja rentokasvuinen. Ruusu sopii yksittäispensaaksi, ryhmään tai vaikka köynnösruusun tapaan säleikköön kasvatettavaksi.

Bourbonruusu 'Louise Odier' on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas ja salaojitettu. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Taimi kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Bourbonruusu 'Louise Odier' leikataan vuosittain keväällä. Heikot ja paleltuneet versot poistetaan maata myöden. Vahvempia versoja voi tarvittaessa typistää vahvan silmuparin yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ruusun lannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusua on kasteltava runsaasti. Taimi kannattaa suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteBourbonuusu Louise Odier 3,5L
Korkeus, cm50-100
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Bourbon-Ryhmä 'Louise Odier'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheystaimiväli 60-70 cm
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessäastiakoko 3,5l
Taimityyppiastiataimi