
Luonnon-Krono Täysrehu irto
Tuotekoodi: 2853Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.
Tuotekuvaus
Luonnon Krono Täysrehu on täydennysrehu luomulypsykarjalle. Tuote sisältää tutkitusti maitotuotosta nostavaa Progut®-pötsitehostetta.
TUKEE LUOMULYPSYLEHMIEN MAIDONTUOTANTOA
- Monipuolinen koostumus luomuvalkuais- ja luomuviljaraaka-aineita.
- Luonnon Krono Täysrehu sisältää pötsin pH:ta normalisoivaa soodaa. Soodan eli natriumbikarbonaatin vaikutus perustuu sen kykyyn vastustaa happamuuden muutosta. Sooda nostaa pötsin pH:n takaisin normaalille tasolle turvallisesti ja nopeasti (Le Ruyet ja Tucker 1992).
- Sisältää luomunautojen tarvitsemat kivennäis- ja hivenaineet sekä vitamiinit
- Osa tuotteen lisätystä seleenistä on orgaanista seleeniä. Orgaaninen seleeni, eli seleenimetioniini, on sitoutuneena metioniiniaminohappoon. Metioniiniaminohappo kulkeutuu ohutsuoleen ja imeytyy tehokkaasti aminohappojen tavoin.
- Rae on suunniteltu toimimaan roboteilla sekä ruokinta-automaateilla
PROGUT NOSTAA MAITOMÄÄRÄÄ JA LISÄÄ PÖTSIMIKROBIEN AKTIIVISUUTTA
Luonnon Krono Täysrehu sisältää Progut® -hiivavalmistetta, joka on hyväksytty käytettäväksi luomutuotannossa*. Progutin on tutkimuksissa todettu lisäävän pötsimikrobien lukumäärää ja aktiivisuutta (Kettunen ym. 2016). Runsas pötsimikrobien määrä lisää säilörehun sulatusta ja syöntiä. Progut myös lisää propionihapon tuotantoa pötsissä (Kettunen ym. 2016). Propionihappo on tärkeä energianlähde ja erityisesti verensokerin lähtöaine. Verensokeria tarvitaan maidontuotantoon laktoosin esiaineeksi.
Tutkimuksissa Progut on nostanut maitotuotosta keskimäärin 1,5 l/lehmä/päivä. Progutin teho säilyy todennetusti läpi lypsykauden. Progut on myös tutkimuksissa laskenut lehmien maidon solupitoisuutta, tukien mahdollisesti siten myös aikuisten lehmien kykyä puolustautua taudinaiheuttajia vastaan. (Gaffney ym. 2014)
Progut sitoo haitallisia mikrobeja, esim. E.colia ja salmonellaa (ripulibakteereja) itseensä ja kuljettaa ne elimistöstä ulos (Justus-Liebig University Giessen 2004, University of Barcelona 2017 ja Alimetrics 2018). Hyvälaatuinen suolistomikrobisto vähentää ruoansulatushäiriöiden riskiä ja tukee eläinten hyvinvointia.
*Ruokaviraston eläintuotannon ehdot liite 1: Asetus (EU) 2018/848 24 artiklan 1 kohdan c alakohta, 12.1.5. Hiivat ja 12.1.12. Hiivavalmisteet.
Voidaan käyttää luonnonmukaisessa tuotannossa asetuksen (EU) n:o 2018/848 ja 2021/1165 mukaisesti.
Tuote | Luonnon-Krono Täysrehu irto |
---|---|
Konseptit | Sopii luomuun, Progut® |
Koostumus | rae |
Muuntokelpoinen energia (MJ/kg ka) | 12,6* |
Raakavalkuainen (% ka) | 19,0-20,0 *Koostumus vaihtelee raaka-aineiden laadun mukaan |
Käytetään luomulypsylehmille 2-10 kg päivässä ruokintasuunnitelman mukaan.
Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.
Tutkimusviitteet:
Gaffney, D., Sheehy, M., Vuorenmaa, J. and Fahey, A. (2014) The effect of supplementing dairy cows with a hydrolyzed yeast product (ProgutRumen) on milk production and somatic cell scores (Abstract). In: Journal of Animal Science. Vol. 92, E-Suppl. 2/J. Dairy Sci. Vol. 97, E-Suppl., 789
Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D. ja Apajalahti, J. 2016. Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, Vol. 4, e1, p. 1-7.
Le Ruyet, P. & Tucker, W.B. (1992) Ruminal buffers: temporal effects on buffering capacity and pH of ruminal fluid from cows fed a high concentrate diet. Journal of Dairy Science 75: 1069-1077.
Julkaisemattomat tutkimusraportit:
- Justus-Liebig University Giessen, 2004
- University of Barcelona, 2017
- Alimetrics, 2018