Syksyn 2022 uudet nautarehut

Nautarehujen valikoimaan on syksyn alkaessa tullut uusia tuotteita. Löydä näistä omat suosikkisi!

 
Naudan rehua
 

Houkutusrehujen valikoima laajenee

Lehmä lypsyllä

Houkutus-robottirehusarjaan tulee uusi tuote Lypsy-Houkutus. Tuote sisältää hyvin maittavia ja sulavia rehuaineita, sopivasti tärkkelystä ja valkuaista, sekä lisähoukuttimena lehmiä miellyttävää aromiainetta. Tehosteena on Hankkijan patentoima kotimainen hiivavalmiste Progut®, jonka on tutkimuksissa havaittu lisäävän pötsimikrobien lukumäärää ja säilörehun syöntiä sekä nostavan maitotuotosta.

Houkutus-robottirehusarjaan kuuluvat myös EKM-Houkutus ja Auto-Houkutus. Houkutus-tuotteet eivät sisällä kivennäisaineita, joten ne ovat erittäin maittavia.

Vahva kustannustehokas valkuaistiiviste

Uusi Tiiviste 42 on vahva rypsipohjainen, kustannustehokas valkuaistiiviste. Siinä on korkea valkuaispitoisuus, 42 % kuiva-aineesta, joten pieni ostorehun käyttömäärä riittää. Tuote on saatavissa rakeisena ja mureisena.

Laskelmat kirittävät tavoitteisiin

Sopiva-tuote

Sopiva®-tuotteet ovat uniikkeja tilakohtaisesti suunniteltuja tuotteita, joiden suunnittelun pohjana on aina tilan kotoisten rehujen laajat analyysit. Täsmäsuunnittelun ansiosta Sopivien käyttö ruokinnassa on tuottavaa. Tuottavuuden todennukseen on kehitetty ”Ruokinnan onnistumisen seurantalaskelma”, jota Sopivasuunnittelijat käyttävät yhdessä tilan kanssa.

Uutta Auto-Krosseihin ja Huippu-puolitiivisteisiin

Auto-Krossi -täysrehuihin, Fiksu-ilmastorehuihin ja Huippu-puolitiivisteisiin tulee uutena mukaan Progres®, joka on Hankkijan patentoima kotimainen mäntyöljyvalmiste. Progresin sisältämien resiinihappojen on tutkimuksissa havaittu tukevan eläinten suolistoterveyttä ja parantavan ravintoaineiden imeytymistä, kasvua ja rehuhyötysuhdetta.

Kaikissa Auto-Krossi -täysrehuissa, Fiksu-ilmastorehuissa sekä Huippuuolitiivisteissä on myös patentoitu hiivavalmiste Progut. Sen on havaittu lisäävän pötsimikrobien lukumäärää ja säilörehun syöntiä sekä nostavan maitotuotosta. Sekä Progut että Progres ovat merkittäviä vientituotteita.

Uusia tuloksia kotimaisesta Progres-lypsylehmä tutkimuksesta

Pihkaa

Tuoreessa Luonnonvarakeskuksen kanssa tehdyssä ruokintatutkimuksessa Progres-rehuinnovaation hyödyt lypsylehmille näkyivät selkeästi. Progresia saaneella koeryhmällä päiväkohtainen energiakorjattu maitotuotos oli + 2,1 kg/lehmä korkeampi kuin verrokkiryhmällä 2–3 viikkoa poikimisen jälkeen. Korkeampia tuotostuloksia selittää kokeessa havaitut parantuneet terveysparametrit.

Progres-koeryhmässä sairaiden ja tulehduksesta kärsivien lehmien määrä oli yli puolet pienempi kuin kontrolliryhmässä. Samassa tutkimuksessa eläinten sairauspäivien määrä oli Progresia saaneilla lehmillä 44 % pienempi kuin verrokkiryhmässä.

Lähteet: Kairenius, P., Qin, N., Tapio, I., Mäntysaari, P., Franco, M., Lidauer, P., Stefański, T., Lidauer, M.H., Junnikkala, S., Niku, M., Kettunen, H. and Rinne, M. (2021) The effects of dietary resin acid inclusion on productive, physiological and rumen microbiome responses of dairy cows during early lactation. Livestock Science 255:104798.

Siirtymäkausi haltuun uusilla erikoisrehuilla

Hankkijan rehusäkki

Erikoisrehuissakin on tänä syksynä pari uutta herkkupalaa. Umpikivennäinen Anion on vahva, jauheinen anionikivennäinen koko umpikauden ajalle. Sen alhainen kationi-anionitase ehkäisee tehokkaasti kalsiumvajetta poikimisen jälkeen. Kalsiumaineenvaihdunnan käynnistymistä tukevat myös korotetut magnesiumin ja D-vitamiinin määrät. Hivenaineet ovat poikkeuksellisen korkealla tasolla, ja ne ovat myös hyvin imeytyvässä orgaanisessa muodossa. Vastustuskyvystä ja kohdun puhdistumisesta huolehtivat seleeni sekä E-vitamiini, ja biotiini tukee umpi kaudella uudistuvia sorkkia.

Kun poikiminen on sujunut ongelmitta, on aika nostaa herutus huippuunsa syksyn uudella Acetona Energy Boost -energialiuoksella. Acetona Energy Boost on kirkas, sakkautumaton energialiuos robotille tai seokseen. Tuote sisältää vain tutkitusti vaikuttavia raaka-aineita, jotka ovat propyleeniglykoli ja sokerialkoholit. Acetona Energy Boostissa on lisäksi koliinia, joka ehkäisee maksan rasvoittumista ja ylläpitää tehokasta aineenvaihduntaa.

 


Teksti: Pirjo Hissa ja Vappu Tauriainen, Hankkija Oy