Mustaherukka Mortti FinE rungollinen
Tuotekoodi: TA502414010 EAN: 6417189414100

Mustaherukka Mortti FinE rungollinen

Tuotekoodi: TA502414010 EAN: 6417189414100

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Mortti' on satoisa ja kestävä FinE -lajike. Pensas on kasvatettu rungolliseksi pikkupuuksi, joka sopii hyvin pieneenkin tilaan. Marjat ovat suuria, paksukuorisia ja erittäin aromikkaita. Elokuussa kypsyvä sato soveltuu niin tuore- kuin talouskäyttöön. Lajike on härmänkestävä.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla. Maan tulee olla runsasmultainen ja hyvin vettä läpäisevä. Keväällä pensaalle voi antaa esimerkiksi kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta herukka ei kaipaa.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina latvuksesta poistetaan vain kuolleet ja vioittuneet oksat. Myöhemmin tiivistä kasvustoa voi harventaa. Runkovesat poistetaan vuosittain. Rungollinen pensas on tuettava hyvin, sillä latvuksesta tulee sadon myötä painava.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite, ja tunnus takaa sen, että tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.

Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMustaherukka Mortti FinE rungollinen
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Mortti'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä4L astia
Taimityyppiastiataimi