Mustaherukka Mortti FinE rungollinen
Tuotekoodi: TA502414010 EAN: 6417189414100

Mustaherukka Mortti FinE rungollinen

Tuotekoodi: TA502414010 EAN: 6417189414100

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Mortti' on runsassatoinen, terve ja kestävä FinE -lajike. Erittäin aromikkaat, voimakkaan makuiset marjat ovat suuria ja melko paksukuorisia. Marjat sopivat hyvin pakastukseen ja tuorekäyttöön. Sato kypsyy melko myöhään. Pensas on kasvatettu rungolliseksi pikkupuuksi. Rungollinen taimi sopii hyvin pieneenkin pihaan, esimerkiksi ryhmään muiden kasvien kanssa tai vaikka viljelylaatikkoon.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, hyvin vettä läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen mustaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina latvuksesta poistetaan vain kuolleet ja vioittuneet oksat. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että latvuksessa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Runkovesat poistetaan vuosittain. Latvuksen liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta. Rungollinen pensas on tuettava hyvin, sillä latvuksesta tulee sadon myötä painava.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMustaherukka Mortti FinE rungollinen
Korkeus, cm100-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Mortti'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m