Kiinanpioni Jan van Leeuwen
Tuotekoodi: SAT91096 EAN: 6417481291096
Kauniisti kotimainen logo

Kiinanpioni Jan van Leeuwen

Tuotekoodi: SAT91096 EAN: 6417481291096

Tuotekuvaus

Kiinanpioni 'Jan van Leeuwen' on upea valkokukkainen pionilajike. Puhtaanvalkoisissa kuppimaisissa kukissa on koristeelliset keltaiset heteet. Vahvat varret ja lehdet ovat kauniin tummanvihreät. Runsas ja näyttävä kukinta ajoittuu keskikesälle. Tuoksuvat yksinkertaiset kukat houkuttelevat pölyttäjiä.
Kiinanpioni 'Jan van Leeuwen' sopii hyvin yksin istutettavaksi tai ryhmään muiden kasvien kanssa. Upeat kukat vahvoine varsineen ovat kauniita ja kestäviä myös leikkokukkina.

Kiinanpioni 'Jan van Leeuwen' on parhaimmillaan aurinkoisella, lämpimällä ja suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla ravinteikas, tuore ja hyvin vettä läpäisevä, sillä pionin juuristo ei kestä seisovaa vettä. Maata voi tarvittaessa keventää hiekalla.

Kiinanpioni tulee istuttaa siten, että juurenniska jää 3-5 cm syvyyteen maan pinnasta. Oikea istutussyvyys on kasvun ja juurtumisen kannalta tärkeää. Perennapenkkiin istutettavan pionin lähellä ei saisi olla kovin syväjuurisia perennoja. Kiinanpionin juuristo levittäytyy lähelle maanpintaa, joten kasvualustan turhaa kuokkimista tulisi myös välttää. Parhaiten kiinanpioni sopii kevytjuuristen, versoja tukevien perennojen vierustoveriksi.

Juurtuneita muutaman vuoden ikäisiä pioneja voi keväällä lannoittaa kevyesti, esimerkiksi hitaasti liukenevilla, eloperäisillä lannoitteilla. Voimakasta lannoitusta tai kalkitsemista tulee välttää.
Huom! Pionit ovat myrkyllisiä.
Tuotepakkaus:

paino: 0,50 kg

Ominaisuudet
TuoteKiinanpioni Jan van Leeuwen
Korkeus, cm60-90
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäperenna
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiPaeonia lactiflora 'Jan van Leeuwen'
Käyttötarkoituskoristekäyttö, ryhmäperenna
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys4 kpl/m2
AlkuperämaaNL/FI
Taimen koko myytäessä12,5 cm ruukku
Taimityyppiastiataimi