Maito-Krono rae irto

Tuotekoodi: 2167

Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.

Tuotekuvaus

Maito-Krono on matalatärkkelyksinen puolitiiviste. Maito-Krono on Hankkijan puolitiivistevalikoiman valkuaispitoisin tuote. Maito-Krono soveltuu erityisen hyvin niukasti valkuaista sisältävien säilörehujen täydentämiseen ja tasapainottamaan niukkakuituisten tai korkeasokeristen säilörehujen käyttöä ruokinnassa.

MAITO-KRONO HAASTAVILLE SÄILÖREHUILLE

Maito-Krono -puolitiiviste on suunniteltu täydentämään säilörehuja, joiden valkuais- tai kuitupitoisuus on matala tai sokeripitoisuus korkea. Tuotteen valkuaispitoisuus on Hankkijan puolitiivistevalikoiman korkein. Tuote sopii myös tilanteisiin, joissa kotoista viljaa on erittäin runsaasti käytettävissä.

  • Maito-Krono sisältää runsaasti sulavia pötsin normaalia toimintaa tukevia kuituja sekä pötsin pH:ta normalisoivaa soodaa. Soodan eli natriumbikarbonaatin vaikutus perustuu sen kykyyn vastustaa happamuuden muutosta. Sooda nostaa pötsin pH:n takaisin normaalille tasolle turvallisesti ja nopeasti (Le Ruyet ja Tucker 1992).
  • Tuote sisältää runsaasti valkuaista, josta osa on ruokinnan PVT-tasoa tehokkaasti nostavaa ureaa.
  • Energianlähteinä lisäksi suojattua rasvaa ja propyleeniglykolia.
  • Tuote sisältää kivennäisten, hivenaineiden ja vitamiinien lisäksi myös biotiinia. Biotiini kuuluu B-vitamiinien ryhmään ja sillä on tunnettuja positiivisia vaikutuksia sorkkaterveyteen. Biotiinilla on tutkimuksissa havaittu myös positiivisia vaikutuksia maitomäärään ja maidon valkuaispitoisuuteen (Zimmerly & Weiss, 2001).
Ominaisuudet
TuoteMaito-Krono rae irto
Konseptit PötsiPro, Matala tärkkelys
Koostumus rae
Muuntokelpoinen energia (MJ/kg ka) 12,6
Raakavalkuainen (% ka) 30,5
Sisältää mm. sooda, propyleeniglykoli, biotiini
Käyttöohjeet

Oheisessa taulukossa esimerkki erillisruokinnan käyttösuosituksista:

kg/pvkg/pvkg/pvkg/pv
Maitotuotos 20 30 40 50
Ohra 4 6 8 9
Maito-Krono 2 4 6 8
Lypsy-Namino 0,3 0,3 0,3 0,3
Säilörehua vapaasti

Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.


Tutkimusviitteet:

Le Ruyet, P. & Tucker, W.B. (1992) Ruminal buffers: temporal effects on buffering capacity and pH of ruminal fluid from cows fed a high concentrate diet. Journal of Dairy Science 75: 1069-1077.

Zimmerly, C. A., & Weiss, W. P. (2001). Effects of supplemental dietary biotin on performance of Holstein cows during early lactation. Journal of Dairy Science, 84(2), 498-506.