
Primo Milk 25 kg
Tuotekoodi: SLO4700 EAN: 6417679047009Tuotekuvaus
Primo Milk on miedosti esihapatettu maitojauhepohjainen juomarehu vasikoille. Primo Milk sisältää runsaasti hyvälaatuista maitovalkuaista eli kaseiinia. Tuote sopii parhaiten rajoitettuun juottoon (alle 9 litraa päivässä) ja maitojuoton rinnalle. Primo Milkin tasainen tekninen laatu ja tutkitusti tehokas Progut® -innovaatio tukevat vasikoiden kasvua.
KASVUN TUEKSI RUNSAASTI MAITOVALKUAISTA
- Tuotteen raakavalkuaispitoisuus, 25 %, on Primo-juomarehujen valikoimasta korkein.
- Sisältää runsaasti kaseiinia, joka on maidon pääproteiini. Kaseiini pitää vasikan kylläisenä pitkään, sillä se vaatii sulaakseen juoksettumisen juoksutusmahassa. Tämän takia Primo Milk sopii parhaiten rajoitettuun juottoon, jossa juoman kerta-annos pysyy kohtuullisena.
- Kaseiini sulaa tehokkaasti vasikan ruoansulatuskanavassa ehti ensimmäisistä eläinpäivistä lähtien.
- Tuotteen sisältämien maitohappobakteerien avulla suoliston pH:ta voidaan laskea hyödyllisille suolistomikrobeille optimaaliselle tasolle. Kun elinolosuhteet ovat optimaaliset hyödyllisille mikrobeille, ne pystyvät kasvamaan ja lisääntymään sekä valtaamaan elintilaa haitallisilta mikrobeilta.
PROGUT SITOO HAITALLISIA MIKROBEJA JA TUKEE KEHITYSTÄ MÄREHTIJÄKSI
Primo Milk sisältää patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettua Progut® -hiivavalmistetta. Progut on tutkimuksissa lisännyt pötsimikrobien lukumäärää ja aktivisuutta (Kettunen ym. 2016). Pötsimikrobiston kehittyminen nopeuttaa vasikan kehittymistä märehtijäksi sekä lisää vasikoiden kuivarehun syöntiä.
Progut sitoo haitallisia mikrobeja, kuten E.colia ja salmonellaa (ripulibakteereja) itseensä ja kuljettaa ne elimistöstä ulos (Justus-Liebig University Giessen 2004, University of Barcelona 2017, Alimetrics 2018). Hyvälaatuinen suolistomikrobisto vähentää häiriöiden riskiä ja tukee eläinten hyvinvointia.
Rehun mukana annettu Progut® lisää myös tutkitusti vasikan puolustusjärjestelmän toimintavalmiutta (Kim ym. 2011).Tutkimuksissa Progutin on havaittu myös lisäävän vasikoiden kasvua. Kuuden viikon ajan Progutia saaneet vasikat kasvoivat juottokaudella merkitsevästi paremmin kuin vertailuryhmä ilman Progutia (University of Wales, 2006).
TARKKA LAADUNVARMISTUS
- Primo-juomarehuilta vaadimme korkeaa teknistä laatua ja siksi olemme valinneet valmistajan, jonka laadunvarmistus on ensiluokkaista. Toimivien juomarehujen valmistus vaatii tarkkaa ja hellävaraista prosessointia sekä huolellista raaka-aineanalytiikkaa.
- Primo-juomarehuissa käytettävien raaka-aineiden sulavuus ja imeytyvyys ovat vasikalle parhaita mahdollisia.
paino: 25,00 kg
Valmistusmaa: ALANKOMAAT
Tuote | Primo Milk 25 kg |
---|---|
Eläinryhmät | vasikat |
Koostumus | jauhe |
Lavakoko | 750 kg / 30 säkkiä |
Raakarasva (%) | 18 |
Raakavalkuainen (%) | 25 |
Sisältää | mm. maitojauhe, Progut®, maitohappobakteerit |
Suosittelemme sekoittamaan Primo-juomarehut veteen huolellisesti ilman voimakasta koneellista sekoittamista. Voimakas sekoittaminen lisää riskiä rasvan erottumiselle, mikä heikentää valmiin juoman säilyvyyttä tasalaatuisena.
Primo Milk – Tuttisankojuotto-ohje
- Lisää sankoon 1 litra vettä.
- Sekoita joukkoon 250 g Primo-juomajauhetta.
- Täytä sanko vedellä niin, että juomaa on yhteensä 2 litraa.
- Varmista, että juoman lämpötila on noin 40 °C.
- Juota vasikka 2–4 kertaa päivässä.
Primo Milk – Juoma-automaattijuotto-ohje
Kalibroi automaatti niin, että se sekoittaa 140 g Primo-juomajauhetta ja 1 litran 42 °C vettä.
Primo Milk – Hapanjuotto-ohje
- Laita säiliöön 100 litraa 40–45 °C vettä.
- Lisää koko ajan sekoittaen 25 kg Primo-juomajauhetta (1 säkki) veteen.
- Lisää loppu vesimäärä viileänä 200 litran tilavuuteen asti ja niin että juoman lämpötila on 17–25 astetta.
- Sekoita tarvittaessa kunnes jauhe on täysin liuennut.
- Laimenna hyväksytty säilörehun happosäilöntäaine (esim. AIV 2 Plus) suhteessa 1 osa happoa ja 9 osaa vettä.
- Lisää tätä 10 %:n laimennosta 2 litraa 200 litraan valmista juomaa.
- Sekoita kerran tunnissa, jotta juoma säilyy tasalaatuisena.
Tutkimusviitteet
- Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D., & Apajalahti, J. (2016). Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, 4, e1, 1-7.
- Kim, M.H., Seo, J.K., Yun, C.H., Kang, S.J., Ko, J.Y., & Ha, J.K. (2011). Effects of hydrolyzed yeast supplementation in calf starter on immune responses to vaccine challenge in neonatal calves. Animal, 5(6), 953-960.
Julkaisemattomat tutkimusraportit
- Justus-Liebig University Giessen, 2004
- Investigation into the feeding of Progut farm on the health and performance of calves. University of Wales, 2006
- University of Barcelona, 2017
- Alimetrics, 2018