Pötsipuskuri
Tuotekoodi: VIB7944630

Pötsipuskuri

Tuotekoodi: VIB7944630
Vaihtoehtoiset tuotteet

Tuotekuvaus

Pötsipuskuri on täydennysrehu, joka puskuroi pötsin happamoitumista. Pötsipuskuri sisältää kolmen puskuriaineen yhdistelmän hillitsemään pötsin pH:n vaihtelua.

KOLME PUSKURIA PÖTSIN PH:N LASKUA VASTAAN

  • Pötsipuskurin tehokkuus perustuu kolmen pötsin pH:ta neutraloivan aineen yhdistelmään: soodaan, magnesiumoksidiin ja Acid Buf-puskuriin.
    • Soodan eli natriumbikarbonaatin vaikutus perustuu sen kykyyn vastustaa happamuuden muutosta. Sooda nostaa pötsin pH:n takaisin normaalille tasolle turvallisesti ja nopeasti (Le Ruyet ja Tucker 1992).
    • Magnesiumoksidi neutraloi pötsissä syntyviä happoja muodostamalla veden kanssa emäksisen liuoksen (Erdman 1988). Magnesiumoksidi nostaa pötsin pH:ta hitaammin kuin sooda (Le Ruyet ja Tucker 1992).
    • Acid Buf on kalkkeutunutta Lithothamnium calcareum-merilevää, jonka on tutkimuksissa havaittu neutraloivan pötsin pH:ta pitkäaikaisemmin kuin soodan (Calitz 2009, Cruywagen ym.2015). Acid Bufin vaikutus perustuu sen hunajakennomaisen rakenteen hitaaseen hajoamiseen happamassa ympäristössä (Cruywagen ym. 2015). Rakenteen hajotessa pötsiin vapautuu emäksistä kalsium- ja magnesiumkarbonaattia tasaamaan pötsin pH:ta (Calitz 2009).
  • Sisältää myös orgaanista seleeniä ja B-vitamiineja, jotka tukevat pötsimikrobien normaalia toimintaa
  • Pieni käyttömäärä (120-150 g/lypsylehmä/päivä) riittää tehokkaaseen pötsin happamuuden neutralointiin

SISÄLTÄÄ AINUTLAATUISEN PROGUTIN

  • Progut® on erittäin tehokas patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettu hiivavalmiste.
    • Tutkimuksissa Progut on nostanut maitotuotosta keskimäärin 1,5 kg /lehmä/päivä. Progutin teho säilyy todennetusti läpi lypsykauden. Lisäksi Progutin on havaittu laskevan lehmien maidon solupitoisuutta, tukien mahdollisesti siten myös aikuisten lehmien kykyä puolustautua taudinaiheuttajia vastaan. (Gaffney ym. 2014)
    • Progutin on myös havaittu lisäävän pötsimikrobien määrää ja haihtuvien rasvahappojen tuotantoa pötsissä (Kettunen ym. 2016). Haihtuvat rasvahapot ovat naudan pääasiallinen energianlähde.

HAPANPÖTSIN RISKIÄ LISÄÄVÄT

  • Säilörehun erityisen korkea D-arvo (yli 700 g/kg ka)
  • Lehmien kuiva-aineen syönnistä alle 30 % on peräisin karkearehun NDF-kuidusta (Humer ym. 2018)
  • Karkearehun syönnin vähentyminen
  • Ruokinnassa on runsaasti kotoista viljaa (ohraa, kauraa, vehnää), jonka tärkkelys hajoaa pötsissä nopeasti.

HELPPOKÄYTTÖINEN

  • Sopii seosruokintaan, säilörehun päälle jaettuna ja pullotukseen
  • Hienojakoinen jauhe sekoittuu tasaisesti seosrehuvaunussa

Tuotteella on GMP+ sertifikaatti. Tämä sertifikaatti takaa jatkuvan ja korkeatasoisen laatustandardin tuotteen valmistamisessa, kuljetuksissa ja kaupankäynnissä. Asiakkaanamme voit luottaa, että kivennäisemme ovat aina turvallisia tuotteita.

Tuotepakkaus:

paino: 25,00 kg

Valmistusmaa: LATVIA