Pötsipuskuri
Tuotekoodi: VIB7944630
Pötsipuskuri
Tuotekoodi: VIB7944630Vaihtoehtoiset tuotteet
Tuotekuvaus
Pötsipuskuri on täydennysrehu, joka puskuroi pötsin happamoitumista. Pötsipuskuri sisältää kolmen puskuriaineen yhdistelmän hillitsemään pötsin pH:n vaihtelua.
KOLME PUSKURIA PÖTSIN PH:N LASKUA VASTAAN
- Pötsipuskurin tehokkuus perustuu kolmen pötsin pH:ta neutraloivan aineen yhdistelmään: soodaan, magnesiumoksidiin ja Acid Buf-puskuriin.
- Soodan eli natriumbikarbonaatin vaikutus perustuu sen kykyyn vastustaa happamuuden muutosta. Sooda nostaa pötsin pH:n takaisin normaalille tasolle turvallisesti ja nopeasti (Le Ruyet ja Tucker 1992).
- Magnesiumoksidi neutraloi pötsissä syntyviä happoja muodostamalla veden kanssa emäksisen liuoksen (Erdman 1988). Magnesiumoksidi nostaa pötsin pH:ta hitaammin kuin sooda (Le Ruyet ja Tucker 1992).
- Acid Buf on kalkkeutunutta Lithothamnium calcareum-merilevää, jonka on tutkimuksissa havaittu neutraloivan pötsin pH:ta pitkäaikaisemmin kuin soodan (Calitz 2009, Cruywagen ym.2015). Acid Bufin vaikutus perustuu sen hunajakennomaisen rakenteen hitaaseen hajoamiseen happamassa ympäristössä (Cruywagen ym. 2015). Rakenteen hajotessa pötsiin vapautuu emäksistä kalsium- ja magnesiumkarbonaattia tasaamaan pötsin pH:ta (Calitz 2009).
- Sisältää myös orgaanista seleeniä ja B-vitamiineja, jotka tukevat pötsimikrobien normaalia toimintaa
- Pieni käyttömäärä (120-150 g/lypsylehmä/päivä) riittää tehokkaaseen pötsin happamuuden neutralointiin
SISÄLTÄÄ AINUTLAATUISEN PROGUTIN
- Progut® on erittäin tehokas patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettu hiivavalmiste.
- Tutkimuksissa Progut on nostanut maitotuotosta keskimäärin 1,5 kg /lehmä/päivä. Progutin teho säilyy todennetusti läpi lypsykauden. Lisäksi Progutin on havaittu laskevan lehmien maidon solupitoisuutta, tukien mahdollisesti siten myös aikuisten lehmien kykyä puolustautua taudinaiheuttajia vastaan. (Gaffney ym. 2014)
- Progutin on myös havaittu lisäävän pötsimikrobien määrää ja haihtuvien rasvahappojen tuotantoa pötsissä (Kettunen ym. 2016). Haihtuvat rasvahapot ovat naudan pääasiallinen energianlähde.
HAPANPÖTSIN RISKIÄ LISÄÄVÄT
- Säilörehun erityisen korkea D-arvo (yli 700 g/kg ka)
- Lehmien kuiva-aineen syönnistä alle 30 % on peräisin karkearehun NDF-kuidusta (Humer ym. 2018)
- Karkearehun syönnin vähentyminen
- Ruokinnassa on runsaasti kotoista viljaa (ohraa, kauraa, vehnää), jonka tärkkelys hajoaa pötsissä nopeasti.
HELPPOKÄYTTÖINEN
- Sopii seosruokintaan, säilörehun päälle jaettuna ja pullotukseen
- Hienojakoinen jauhe sekoittuu tasaisesti seosrehuvaunussa
Tuotteella on GMP+ sertifikaatti. Tämä sertifikaatti takaa jatkuvan ja korkeatasoisen laatustandardin tuotteen valmistamisessa, kuljetuksissa ja kaupankäynnissä. Asiakkaanamme voit luottaa, että kivennäisemme ovat aina turvallisia tuotteita.
Tuotepakkaus:
paino: 25,00 kg
Valmistusmaa: LATVIA
Lue lisää