
Pötsipuskuri
Tuotekoodi: VIB7944630Tämä tuote lähetetään suoraan tavarantoimittajamme varastolta. Voit vaihtoehtoisesti noutaa sen niistä myymälöistämme, joissa sitä on tällä hetkellä saatavana.
Tuotekuvaus
Pötsipuskuri on täydennysrehu, joka puskuroi pötsin happamoitumista. Pötsipuskuri sisältää kolmen puskuriaineen yhdistelmän hillitsemään pötsin pH:n vaihtelua.
KOLME PUSKURIA PÖTSIN PH:N LASKUA VASTAAN
- Pötsipuskurin tehokkuus perustuu kolmen pötsin pH:ta neutraloivan aineen yhdistelmään: soodaan, magnesiumoksidiin ja Acid Buf-puskuriin.
- Soodan eli natriumbikarbonaatin vaikutus perustuu sen kykyyn vastustaa happamuuden muutosta. Sooda nostaa pötsin pH:n takaisin normaalille tasolle turvallisesti ja nopeasti (Le Ruyet ja Tucker 1992).
- Magnesiumoksidi neutraloi pötsissä syntyviä happoja muodostamalla veden kanssa emäksisen liuoksen (Erdman 1988). Magnesiumoksidi nostaa pötsin pH:ta hitaammin kuin sooda (Le Ruyet ja Tucker 1992).
- Acid Buf on kalkkeutunutta Lithothamnium calcareum-merilevää, jonka on tutkimuksissa havaittu neutraloivan pötsin pH:ta pitkäaikaisemmin kuin soodan (Calitz 2009, Cruywagen ym.2015). Acid Bufin vaikutus perustuu sen hunajakennomaisen rakenteen hitaaseen hajoamiseen happamassa ympäristössä (Cruywagen ym. 2015). Rakenteen hajotessa pötsiin vapautuu emäksistä kalsium- ja magnesiumkarbonaattia tasaamaan pötsin pH:ta (Calitz 2009).
- Sisältää myös orgaanista seleeniä ja B-vitamiineja, jotka tukevat pötsimikrobien normaalia toimintaa
- Pieni käyttömäärä (120-150 g/lypsylehmä/päivä) riittää tehokkaaseen pötsin happamuuden neutralointiin
SISÄLTÄÄ AINUTLAATUISEN PROGUTIN
- Progut® on erittäin tehokas patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettu hiivavalmiste.
- Tutkimuksissa Progut on nostanut maitotuotosta keskimäärin 1,5 kg /lehmä/päivä. Progutin teho säilyy todennetusti läpi lypsykauden. Lisäksi Progutin on havaittu laskevan lehmien maidon solupitoisuutta, tukien mahdollisesti siten myös aikuisten lehmien kykyä puolustautua taudinaiheuttajia vastaan. (Gaffney ym. 2014)
- Progutin on myös havaittu lisäävän pötsimikrobien määrää ja haihtuvien rasvahappojen tuotantoa pötsissä (Kettunen ym. 2016). Haihtuvat rasvahapot ovat naudan pääasiallinen energianlähde.
HAPANPÖTSIN RISKIÄ LISÄÄVÄT
- Säilörehun erityisen korkea D-arvo (yli 700 g/kg ka)
- Lehmien kuiva-aineen syönnistä alle 30 % on peräisin karkearehun NDF-kuidusta (Humer ym. 2018)
- Karkearehun syönnin vähentyminen
- Ruokinnassa on runsaasti kotoista viljaa (ohraa, kauraa, vehnää), jonka tärkkelys hajoaa pötsissä nopeasti.
HELPPOKÄYTTÖINEN
- Sopii seosruokintaan, säilörehun päälle jaettuna ja pullotukseen
- Hienojakoinen jauhe sekoittuu tasaisesti seosrehuvaunussa
Tuotteella on GMP+ sertifikaatti. Tämä sertifikaatti takaa jatkuvan ja korkeatasoisen laatustandardin tuotteen valmistamisessa, kuljetuksissa ja kaupankäynnissä. Asiakkaanamme voit luottaa, että kivennäisemme ovat aina turvallisia tuotteita.
paino: 25,00 kg
Valmistusmaa: LATVIA
Tuote | Pötsipuskuri 25 kg |
---|---|
Alkuperämaa | Latvia |
Eläinryhmät | lypsylehmät, lihanaudat |
Fosfori (g/kg) | 2 |
Kalsium (g/kg) | 59 |
Koostumus | Jauhe |
Lavakoko | 1000 kg / 40 säkkiä |
Magnesium (g/kg) | 102 |
Natrium (g/kg) | 156 |
Seleeni 3b8.11, selenometioniini (orgaaninen) (mg/kg) | 10 |
Sisältää | mm. 3 x puskuriaineet, Progut®, B-vitamiinit |
Lypsylehmille 120-150 g/päivä
Lihanaudoille 80-100 g/päivä
Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.
Tutkimusviitteet:
Gaffney, D., Sheehy, M., Vuorenmaa, J. and Fahey, A. (2014) The effect of supplementing dairy cows with a hydrolyzed yeast product (ProgutRumen) on milk production and somatic cell scores (Abstract). In: Journal of Animal Science. Vol. 92, E-Suppl. 2/J. Dairy Sci. Vol. 97, E-Suppl., 789.
Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D. and Apajalahti, J. (2016) Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. In: Journal of Applied Animal Nutrition 4.
Humer, E., Petri, R.M., Aschenbach, J.R., Bradford, B.J., Penner, G.B., Tafaj, M. & Südekum, K.H. (2018) Invited review: Practical feeding management recommendations to mitigate the risk of subacute ruminal acidosis in dairy cattle. Journal of Dairy Science 101:872-888.
Le Ruyet, P. & Tucker, W.B. (1992) Ruminal buffers: temporal effects on buffering capacity and pH of ruminal fluid from cows fed a high concentrate diet. Journal of Dairy Science 75: 1069-1077.
Erdman, R.A. (1988) Dietary buffering requirements of the lactating dairy cow: A review. Journal of Dairy Science 71: 3246-3266.
Cruywagen, C.W., Taylor, S., Beya, M.M. & Calitz, T. (2015) The effect of buffering dairy cows diets with limestone, calcerous marine algae, or sodium bicarbonate on ruminal pH profiles, production responses, and rumen fermentation. Journal of Dairy Science 98: 5506-5514.
Calitz, T. (2009). The effect of acid buf and combinations of acid buf and sodium bicarbonate in dairy cow diets on production response and rumen parameters. Stellenbosch University.