EKM-Krossi 2 irto

Tuotekoodi: 2156

Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.

EKM-Krossi 2 on suunniteltu maidon pitoisuuksien vahvistamiseen, tuotoksesta tinkimättä. Maidon hyvät pitoisuudet tarvitsevat runsaasti energiaa ja aminohappoja, joten korkea EKM-tuotos edellyttää runsasta syöntiä ja laadukkaita rehuja. Paras tuotantotulos saavutetaan EKM-Krossi 2:lla sulavan ja reilusti sulavaa NDF-kuitua sisältävän säilörehun kanssa. Tuote sopii täydentämään myös heikommin sulavaa säilörehua. EKM-Krossi 2:sen avulla ruokintaan saadaan riittävästi energiaa ja valkuaista vahvoihin pitoisuuksiin ja korkeaan tuotokseen.

TuoteEKM-Krossi 2 irto
Olomuotorae
KäyttökohdeTäydennysrehu pitoisuuksien tavoitteluun heikommin sulavan säilörehun kanssa
Sisältäämaissi, propyleeniglykoli, biotiini, sooda
KonseptitPitoisuusrehut, Orgaaniset hivenet, Hidas tärkkelys
Muuntokelpoinen energia, MJ/kg ka13,3
Raakavalkuainen, % ka22,0
EKM-Krossi 2 on maidon pitoisuuksia vahvistava täydennysrehu. Voidaan käyttää ainoana väkirehuna säilörehun ohella ja sopii myös myöhään korjatulle säilörehulle. Täydennetään tarvittaessa kivennäisrehulla loppulypsykaudella. Oheisessa taulukossa esimerkki erillisruokinnan käyttösuosituksista

kg/pvkg/pvkg/pvkg/pv
Maitotuotos 20 30 40 50
EKM-Krossi 6 10 13-14 16-17
Säilörehua vapaasti

Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.

  • Nostaa maidon pitoisuuksia
  • Runsaasti laadukasta rypsin ohitusvalkuaista
  • Kotoisia viljoja täydennettynä pötsiystävällisellä maissilla
  • Reilu annos kovaa, kaikkein tehokkaimmin maitorasvaksi siirtyvää rasvaa
  • Suojaravintoaineita hedelmällisyyden tueksi
 

Tehokas valkuaisen hyväksikäyttö

Maidon valkuaispitoisuuteen ja korkeaan tuotokseen tarvitaan riittävä aminohappojen eli OIV-valkuaisen saantia sekä riittävä verensokeritaso laktoosin valmistusta varten. Maidontuotantoon tarvittava OIV koostuu pötsin tuottamasta mikrobivalkuaisesta ja rehuaineiden ohitusvalkuaisesta. EKM-rehut sisältävät runsaasti laadukasta rypsin ohitusvalkuaista. Pötsin mikrobiproteiinituotanto vahvistuu riittävällä ja tasapainoisella väkirehuruokinnalla. Tehokas mikrobivalkuaisen ja verensokerin tuotanto EKM-rehuilla perustuu kotimaisiin viljoihin, joita täydennetään energiavahvalla, pötsiystävällistä tärkkelystä sisältävällä maissilla sekä propionihappoa muodostavilla rehuaineilla kuten leike ja propyleeniglykoli. Hyvä ja tasainen verensokeritaso on myös edellytys runsaalle syönnille ja hyvälle hedelmällisyydelle.

Korkeat pitoisuudet litratuotoksesta tinkimättä

EKM-rehut sisältävät rasvoja maitorasvan lähtöaineeksi. Noin puolet maitorasvasta muodostetaan täydennysrehun rasvoista. Eri pituiset rehujen rasvahapot toimivat elimistössä eri tavoin. EKM-Krossi 2:ssä on erittäin runsaasti kovaa, kaikkein tehokkaimmin maitorasvaksi siirtyvää rasvaa. Sen lisäksi siinä on sopivassa suhteessa pehmeää kasviöljyä, joka turvaa terveyttä ja hyvää hedelmällisyyttä.

Maitorasvan tuottamisen kannalta on tärkeää myös se, että EKM-rehut ovat pötsiystävällisiä, sillä merkittävä maitorasvan lähde on rehujen sulava kuitu ja siitä syntyvät pötsin käymistuotteet. Niistä rakennetaan utareessa noin puolet maidon rasvasta. Näin ollen säilörehun korkea NDF-pitoisuus, hyvä sulavuus ja hyvä käymislaatu tehostavat maitorasvan tuotantoa. Kuidun sulatus on tehokkainta silloin, kun pötsin pH on korkea ja tasainen. EKM-rehut on suunniteltu tasapainottamaan pötsiä ja tukemaan mahdollisimman tehokasta kuidun sulatusta. Sen vuoksi sen avulla voidaan vahvistaa korkean maitorasvan tuotantoa myös siltä osin, joka rakennetaan utareessa.

Hedelmällisyys turvattu

Myös kivennäisten, hivenaineiden ja vitamiinien riittävä saanti on välttämätöntä terveyden ja hyvän syönnin turvaamiseksi. Erityisen tärkeitä ne ovat korkeatuottoisille lehmille. EKM-rehuihin on lisätty reilusti näitä suojaravintoaineita. EKM-rehuissa on myös orgaanista seleeniä, kuparia, sinkkiä ja mangaania, jotka varmistavat terveydelle tärkeiden hivenaineiden hyvää imeytymistä kaikissa olosuhteissa.